Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Ghimpu rămâne preşedinte interimar al…

Ghimpu rămâne preşedinte interimar al R.Moldova

Curtea Constituţională a examinat astăzi sesizarea PCRM cu privire la «Constatarea circumastanţelor de declarare a interimatului funcţiei de preşedinte». Expunerile au durat câteva minute, iar dezbaterile cu uşile închise au durat mai mult de o oră. În final, Curta a confirmat interimatul funcţiei de preşedinte al R.Moldova.

În faţa Curţii a fost invitat Ion Creangă, jurist, reprezentant al Parlamentului R.Moldova, care a explicat momentul retratgerii benevole a lui V.Voronin din poziţia de preşedinte al R.Moldova şi circumstanţele interimatului celei mai înalte funcţii în stat.

În doar câteva minute completul de judecători s-a retras pentru dezbateri, dar dezbaterile cu uşile închise au durat mai mult de o oră.Dumitru Pulbere, presedintele Curtii anunta ca se citeste avizul.
Preşedintele Curţii, Dumitru Pulbere a citit decizia, din care reieşea că circumstanta care justifica interimatul este vacanta functiei, survenite ca urmare a demisiei sefului statului.

Reprezentantul PCRM a declarat că nu îii este clar în ce moment a survenit interimatul, de aceea va cere o interpretarre a hotărârii CC.